big img

Geschiedenis

Als je naar het huidige VANGAAL design kijkt, zou je het niet zeggen, maar het begon ooit allemaal met een afstudeeropdracht. Vincent van Gaal studeerde in de jaren ’90 namelijk HTS Elektrotechniek/Besturingstechniek en koos als afstudeeropdracht voor het opstarten van een eigen bedrijf. Zo werden in 1994 de eerste pagina’s van het boek van VANGAAL design geschreven.

Vincent was in die tijd één van de eerste CAD-engineers van Nederland. Om zijn in de computer gemaakte tekeningen af te kunnen drukken, kocht hij een geavanceerde plotter. Om die prijzige machine vervolgens terug te kunnen verdienen, klopte hij aan bij bouwbedrijven, installateurs en architecten in de regio. Zo ontstond er naast het technisch tekenwerk, wat vandaag de dag onder een aparte BV valt, ook een reproservice. 

De technische klanten die gebruik maakten van de reproservice kwamen ruim twintig jaar geleden steeds vaker ook met designvraagstukken naar ons toe: van een bouwbord tot een totale inrichting. Onze unieke combinatie van creativiteit en techniek bleek voor veel klanten ideaal en het aantal designprojecten werd snel groter. Zo ontwikkelde de reproservice zich stap voor stap tot een allround projectbureau voor design. Hierin konden Vincent en zijn collega’s hun ei volledig kwijt. 

Inmiddels beschikt VANGAAL design over een gevarieerd en enthousiast team van mensen met allemaal hun eigen unieke kwaliteiten op creatief en/of technisch vlak.

Neem contact op